Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

pálfai óvoda

Óvodánk a Vak Bottyán Óvoda és Bölcsőde Pálfai Tagintézményeként működik, melyet a Simontornyai oktatási társulás tart fenn.

Helyi nevelési programunkat a Tevékenységközpontú nevelési program adaptálásával készítettük el, amely a kidolgozás során a községünkre, az itt élő emberek igényeire, a helyi adottságokra, lehetőségekre épülve, egyéni arculatot kapott.

Célunk a teljes gyermeki személyiség fejlesztése, az életre való felkészítés a tevékenységeken keresztül, a tevékenységeken által, a hátrányos helyzetű, és a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését is felvállaltuk.

Jelenleg egy csoporttal működünk. A gyermeklétszám emelkedésének következtében várhatóan ismét meg kell indítani a második csoportot.

 

Óvodánk a falu középpontjában helyezkedik el, szép, rendes, tiszta levegőjű környezetben. Az épület családias földszintes ház a hozzátartozó udvarral. Füves, bokros, fás udvarunkon fából készült többfunkciós mozgásfejlesztő játékaink, mászókáink lehetőséget adnak arra, hogy az óvodás gyermekeink hatalmas mozgásigényét ki tudjuk elégíteni.    

Tárgyi feltételeink az elmúlt évek során sokat, és jelentős mértékben javultak. Folyamatban van óvodánk felújítása, melyet a fenntartó pályázati támogatásból valósít meg.

Horváth Lászlóné
tagintézmény vezető
Rólunk