Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

pincehelyi óvoda

Óvodánk a Simontornyai Vak Bottyán Óvoda és Bölcsőde Vörösmarty Mihály Tagintézménye.  Az intézményben 3 csoport és 2018 októbere óta mini bölcsőde működik.
 Csoportjaink vegyes, ill. tiszta összetételű csoportok. Az óvodapedagógusok nevelő munkáját egy pedagógiai asszisztens és három szakképzett dajka néni segíti.  A bölcsődében pedig egy képzett kisgyermeknevelő és szintén képzett dajka néni látja el a kicsik körüli teendőket, egy a számukra kialakított harmonikus és nagyon esztétikus környezetben.  Gyermekcsoportjainkban az óvodapedagógusok arra törekednek, hogy egy derűs, szeretetteljes légkörben biztosítsák a gyerekek fő tevékenységi formáját: a játékot, amely az óvodás korú gyermek legfontosabb és legjelentősebb tevékenysége.
 Óvodánk arculatára jellemző a település hagyományainak megőrzése, ill. átörökítése az által, hogy óvodásaink részt vesznek a különböző hagyományőrző rendezvényeken. 
Óvodánk udvara 2020 tavaszán egy széleskörű összefogásnak (szülők, fenntartó, intézmény dolgozói) köszönhetően megújult, gyermekeinket immár egy biztonságos, az óvodás gyermekek igényeit kielégítő és életkori sajátosságaikhoz igazodó játszótér várja.
Fontos az egészséges életmódra nevelés óvodánkban. Tornaszobánkban megvannak azok a felszerelések, eszközök, amivel biztosíthatjuk a rendszeres testedzést.
 Feladatunknak tartjuk egy olyan óvodai élet szervezését, amely segíti a gyermek erkölcsi tulajdonságainak fejlődését.  Nagyon élvezik a közös tevékenységeket az ünnepekre való közös készülődést. Örömmel vesznek részt a mindennapoktól eltérő rendezvényeken. A Márton napi felvonuláson, az adventi készülődésben stb. Vannak rendszeres programjaink: Színházlátogatás, zenés műsorok kutyaterápia, karácsonyi és tavaszi vásár. Igyekszünk figyelembe venni a szülők kéréseit.
 Célunk, hogy az óvodai élet évei alatt a szülők és a nevelők között egy egymást segítő és tisztelő kapcsolat alakuljon ki. Szeretnénk, ha óvodánk az a hely lenne, ahol minden a gyermekért történne, ahol felelősséget kell vállalni a gyermekért, önmagunkért és másokért.

Bognárné Szabó Edit
tagintézmény vezető

Rólunk